လက်ရှိနေရာ: လမ်းညွှန်စာကြည့်တိုက်

JPOS နောက်ဖေးရုံးကို လည်ပတ်ကြည့်ရန်ไทยENမြန်မာ--:--

စာကြည့်တိုက် — J-POS လမ်းညွှန်

BOOK 21/25ဝန်ထမ်းနှင့် စနစ်

ဝန်ထမ်းစီမံခန့်ခွဲမှု

ဝန်ထမ်းထည့်ခြင်း၊ ပြင်ဆင်ခြင်း၊ အသုံးမပြုတော့ (deactivate) ခြင်း၊ role နှင့် login PIN သတ်မှတ်ပေးခြင်း၊ မေ့သွားသော PIN ပြန်လည်သတ်မှတ်ခြင်းနှင့် ခွင့်ပြုချက် (permissions) စာမျက်နှာနှင့် ချိတ်ဆက်ပုံကို ကြည့်ရှုနိုင်ပါသည်

အဆင့် 6 ဆင့် · စခရင်ပုံများသည် J-POS အစစ်မှဖြစ်သည် (ထိုင်းဘာသာ မျက်နှာပြင်)

ဝန်ထမ်းထည့်ခြင်းနှင့် စာရင်းကြည့်ခြင်း

  1. ဝန်ထမ်းစီမံခန့်ခွဲမှုစာမျက်နှာ အနှစ်ချုပ်

    “ဝန်ထမ်းစီမံခန့်ခွဲမှု” စာမျက်နှာ (👤 ဝန်ထမ်း မီနူး) တွင် တဘ် ၂ ခုရှိသည်: “ဝန်ထမ်း” (ဝန်ထမ်းထည့်/ပြင်/ဖျက်ခြင်းနှင့် PIN သတ်မှတ်ခြင်းအတွက်) — “ခွင့်ပြုချက်” (role တစ်ခုချင်းစီ ဘာလုပ်နိုင်သည်ကို သတ်မှတ်ရန်၊ သီးခြားလမ်းညွှန်တွင် အသေးစိတ်ရှိသည်)

    အထက်ရှိ toolbar တွင် ခလုတ် ၃ ခုပါဝင်သည်: “⬇ JARVIS မှ ဆွဲယူရန်” (ဗဟို HR စနစ်မှ ဝန်ထမ်းများကို အလိုအလျောက် တင်သွင်းရန်)၊ “👁 PIN ပြ/ဖျောက်” (PIN ကော်လံကို ပြောင်းရန် — အောက်ပါ PIN အပိုင်းတွင် အသေးစိတ်ကြည့်ပါ) နှင့် “🔐 PIN login” စာမျက်နှာသို့ လင့်ခ် (ဝန်ထမ်းများ တကယ် login ဝင်ရသော စက်တွင်)

    ဤစာမျက်နှာကို ဖွင့်ရန်ပင် staff.manage ခွင့်ပြုချက် လိုအပ်သည် — ထိုခွင့်ပြုချက်နှင့် ခွင့်ပြုချက်စီမံခွင့် (permission.manage) နှစ်ခုစလုံး မရှိပါက အကြောင်းအရာအစား ခွင့်ပြုချက်မရှိကြောင်း စာသားသာ မြင်ရမည်

    J-POS စခရင်ပုံ — ဝန်ထမ်းစီမံခန့်ခွဲမှုစာမျက်နှာ အနှစ်ချုပ်
    ပုံအပြည့်ဖွင့်ရန်
  2. ဝန်ထမ်းအသစ်ထည့်ခြင်း

    ဝန်ထမ်းအမည် (မဖြစ်မနေ၊ ဖြည့်ရမည့်တစ်ခုတည်းသော ချောင်း) ထည့်ပါ၊ dropdown မှ role ရွေးပါ (မရွေးပါက စနစ်က “ဝန်ထမ်းဧည့်ကြို” role ကို အလိုအလျောက် ပေးမည်)၊ JARVIS ဝန်ထမ်းနံပါတ်ကို JARVIS ရှိရင်ရှိသလို ချိတ်ဆက်ရန် ရွေးချယ်ထည့်နိုင်သည်၊ PIN ၄ လုံးကို ကိုယ်တိုင်သတ်မှတ်နိုင်သည် သို့မဟုတ် အလွတ်ထားပါက ထပ်နေသူမရှိသည့် PIN ကို စနစ်က အလိုအလျောက် ထုတ်ပေးမည်

    ဝန်ထမ်းအမည် ထပ်နေခြင်းကို စနစ်က မတားဆီးပါ — အမည်တူ ဝန်ထမ်းနှစ်ဦးကို ထည့်နိုင်သည် (JARVIS တင်သွင်းမှုအပေါ် သက်ရောက်မှုအတွက် အောက်ပါ “မှားတတ်သောအချက်များ” ကိုကြည့်ပါ)

    LINE userId နှင့် ဖုန်းနံပါတ် သည် ရွေးချယ်ရန်သာဖြစ်သည် (LINE userId သည် နောင်တွင် ဝန်ထမ်း၏ကိုယ်ပိုင်ဖုန်းဖြင့် login ဝင်ရန်အတွက် သီးသန့်ထားသည် — လက်ရှိတွင် မည်သည့်အလုပ်မှ မလုပ်သေးပါ)

    J-POS စခရင်ပုံ — ဝန်ထမ်းအသစ်ထည့်ခြင်း
    ပုံအပြည့်ဖွင့်ရန်
  3. ဇယားတွင် ဝန်ထမ်းအချက်အလက်ကို တိုက်ရိုက်ပြင်ဆင်ခြင်း

    အတန်းတစ်ခုချင်းစီကို သီးခြားဝင်းဒိုးမဖွင့်ဘဲ တိုက်ရိုက်ပြင်ဆင်နိုင်သည်: ROLE ကော်လံ dropdown မှ role ပြောင်းနိုင်သည်၊ LINE userId/ဖုန်းနံပါတ်ကို ရိုက်ထည့်ပြီး Enter နှိပ်ခြင်း သို့မဟုတ် အခြားနေရာကို နှိပ်ခြင်းဖြင့် (auto-save) ပြင်နိုင်သည်၊ “အသုံးပြု” ကော်လံကို အမှန်ခြစ်/ဖြုတ်ခြင်းဖြင့် ထိုဝန်ထမ်း၏ login ဝင်ခွင့်ကို ချက်ချင်း ဖွင့်/ပိတ်နိုင်သည်

    အပေါင်းလက်ျာဘက်ဆုံးရှိ အမှိုက်ပုံးခလုတ်သည် ဝန်ထမ်းကို အပြီးတိုင် ဖျက်သည် (ဖျက်မီ အတည်ပြုရန် အမြဲမေးမည်) — ထိုဝန်ထမ်းနှင့် ဆက်စပ်နေသော ဘီလ်/ဆစ်ဖ်/မှတ်တမ်း ရှိမရှိကို စနစ်က ဖျက်မီ စစ်ဆေးခြင်း လုံးဝမရှိပါ (“မှားတတ်သောအချက်များ” ကိုကြည့်ပါ)

    J-POS စခရင်ပုံ — ဇယားတွင် ဝန်ထမ်းအချက်အလက်ကို တိုက်ရိုက်ပြင်ဆင်ခြင်း
    ပုံအပြည့်ဖွင့်ရန်

Login PIN သတ်မှတ်ခြင်းနှင့် ပြန်လည်သတ်မှတ်ခြင်း

  1. “PIN ပြ/ဖျောက်” ခလုတ်

    ဤခလုတ်သည် ၎င်း၏ label ကို “👁 PIN ပြ” နှင့် “🙈 PIN ဖျောက်” ကြား ပြောင်းပေးရုံနှင့် အတန်းတိုင်းရှိ PIN ကော်လံရှေ့ရှိ အိုင်ကွန်ကို ပြောင်းပေးရုံသာ လုပ်ဆောင်သည် — PIN ဂဏန်းအစစ်ကို ဘယ်လိုမှ browser သို့ ပြန်မပို့ပါ (လုံခြုံရေးအတွက် server က API တုံ့ပြန်ချက်တိုင်းမှ PIN ကို ဖယ်ရှားထားသည်) ထို့ကြောင့် PIN ကော်လံသည် ဤခလုတ်ကို နှိပ်သည်ဖြစ်စေ မနှိပ်သည်ဖြစ်စေ “—” ဟုသာ အမြဲပြသည်။ ဤခလုတ်သည် ✏️ PIN ပြင်ခလုတ် မြင်ရ/မမြင်ရကို ထိန်းချုပ်ရုံသာဖြစ်ပြီး မည်သူ၏ PIN အစစ်ကိုမျှ ကြည့်ခွင့်မပေးပါ

    ဤခလုတ် (နှင့် အတန်းတိုင်း၏ ✏️ PIN ပြင်ခလုတ်) ကို ပိုင်ရှင် သို့မဟုတ် “ခွင့်ပြုချက်စီမံခွင့်” (permission.manage) ရှိသူသာ မြင်ရမည် — staff.manage ခွင့်ပြုချက်တစ်ခုတည်း (ဝန်ထမ်းထည့်/ဖျက်/role ပြောင်းရန် လုံလောက်သည်) ရှိရုံနှင့် ဤခလုတ်ကို မမြင်ရပါ

    J-POS စခရင်ပုံ — “PIN ပြ/ဖျောက်” ခလုတ်
    ပုံအပြည့်ဖွင့်ရန်
  2. မျက်နှာပြင်ပေါ်ရှိ ကီးပက်ဖြင့် PIN ပြန်လည်သတ်မှတ်ခြင်း

    ပြောင်းလိုသော ဝန်ထမ်း၏ PIN ကော်လံဘေးရှိ ✏️ ကိုနှိပ်ပါ — ဂဏန်းကီးပက် ဝင်းဒိုးပွင့်လာပြီး PIN အသစ် ၄ လုံးနှိပ်ပြီး “✓ အတည်ပြု” နှိပ်ပါ

    PIN သည် ဂဏန်း ၄ လုံးအတိအကျ ဖြစ်ရမည်ဖြစ်ပြီး လက်ရှိစနစ်ရှိ အခြားဝန်ထမ်း၏ PIN (ပိုင်ရှင်၏ PIN အပါအဝင်) နှင့် မတူညီရ — ထပ်နေပါက အမှားပြပြီး မသိမ်းပေးပါ

    အသုံးမပြုတော့ဟု သတ်မှတ်ထားသော ဝန်ထမ်း (“အသုံးပြု” ဖြုတ်ထားသူ) သည် ၎င်း၏ PIN ကို “ဆက်လက်ယူထားဆဲ” ဟု မှတ်ယူသည် — ထိုဝန်ထမ်းအား PIN ပြောင်းခြင်း သို့မဟုတ် ဖျက်ခြင်း မလုပ်မချင်း ထို PIN ကို ဝန်ထမ်းသစ်အား ပေးအပ်၍မရပါ

    J-POS စခရင်ပုံ — မျက်နှာပြင်ပေါ်ရှိ ကီးပက်ဖြင့် PIN ပြန်လည်သတ်မှတ်ခြင်း
    ပုံအပြည့်ဖွင့်ရန်

ခွင့်ပြုချက်တဘ် + အခြားစနစ်များနှင့် ချိတ်ဆက်ပုံ

  1. “ခွင့်ပြုချက်” တဘ် + ဆက်စပ်စနစ်များ

    တူညီသောစာမျက်နှာပေါ်ရှိ “ခွင့်ပြုချက်” တဘ် (permission.manage ရှိသူသာ မြင်ရသည်) သည် role တစ်ခုချင်းစီ၏ အသေးစိတ် ခွင့်ပြုချက်ဇယားကို ဖွင့်ပေးသည် — ခွင့်ပြုချက်သတ်မှတ်ခြင်း အပြည့်အစုံကို သီးခြား “ခွင့်ပြုချက်စီမံခန့်ခွဲမှု” လမ်းညွှန်တွင် ဖော်ပြထားသည်။ ဤစာမျက်နှာက ချိတ်ဆက်မှုအချက်ကိုသာ ဖော်ပြသည်: “ဝန်ထမ်း” တဘ်တွင် ဝန်ထမ်းတစ်ဦးစီအား သတ်မှတ်ပေးသည့် role သည် “ခွင့်ပြုချက်” တဘ်မှ မည်သည့်ခွင့်ပြုချက်အစုအစည်းကို ရမည်ကို ဆုံးဖြတ်သည်

    ဤစာမျက်နှာတွင် ဝန်ထမ်းတစ်ဦးချင်းစီ၏ “အလုပ်ဝင်/ဆစ်ဖ်” အစီရင်ခံစာ တိုက်ရိုက်မပါဝင်ပါ — တစ်ဦးစီ၏ login/logout မှတ်တမ်းကို audit log (staff:login/staff:logout events) တွင် ကြည့်နိုင်ပြီး ဆစ်ဖ်တစ်ခုချင်းစီ၏ အရောင်းအနှစ်ချုပ်ကို ဆစ်ဖ်မှတ်တမ်းစာမျက်နှာတွင် ကြည့်နိုင်သည် (“ဆစ်ဖ်မှတ်တမ်း” လမ်းညွှန်ကိုကြည့်ပါ)

    “⬇ JARVIS မှ ဆွဲယူရန်” ခလုတ်သည် ဗဟို HR စနစ်မှ ဝန်ထမ်းများကို တင်သွင်း/မွမ်းမံသည် — JARVIS ချိတ်ဆက်ရန် URL ကို “စနစ်ဆက်တင်” တွင် မသတ်မှတ်ရသေးပါက အမှားမပြဘဲ ကိုယ်တိုင် ထည့်ရန် အကြောင်းကြားရုံသာ ပြုလုပ်မည်

    J-POS စခရင်ပုံ — “ခွင့်ပြုချက်” တဘ် + ဆက်စပ်စနစ်များ
    ပုံအပြည့်ဖွင့်ရန်

အများဆုံးရှုပ်ထွေးတတ်သော အချက်များ

  • ဝန်ထမ်းအမည်ထပ်နိုင်သည် — သို့သော် JARVIS တင်သွင်းမှုကို သက်ရောက်စေသည်

    စနစ်က အမည်မလွတ်ရန်သာ စစ်ဆေးပြီး ထပ်နေခြင်းကို လုံးဝမတားဆီးပါ — အမည်တူ ဝန်ထမ်းနှစ်ဦးကို ထည့်နိုင်သည်။ သို့သော် JARVIS တင်သွင်းမှုသည် jarvisEmployeeId မရှိသေးသော ကိုယ်တိုင်ဖန်တီးထားသည့် ဝန်ထမ်းကို JARVIS စာရင်းရှိ အမည်တိုက်ဆိုင်မှုတိတိကျကျဖြင့်သာ ချိတ်ဆက်သည် (ပထမတွေ့ရသူ) — ချိတ်ဆက်မထားသေးသော အမည်တူနှစ်ဦးရှိပါက တင်သွင်းမှုက လူမှားချိတ်ဆက်နိုင်သည်။ ဆိုင်တွင် အမည်တူဝန်ထမ်းရှိပါက JARVIS မှ မဆွဲယူမီ တစ်ဦးစီ၏ JARVIS ဝန်ထမ်းနံပါတ်ကို အရင်ဖြည့်ထားပါ

  • PIN သည် ဆိုင်တစ်ခုလုံးတွင် (ပိုင်ရှင်အပါအဝင်) မထပ်ရ — အသုံးမပြုတော့သော ဝန်ထမ်းပင်ဖြစ်စေ

    PIN တိုင်းသည် ဂဏန်း ၄ လုံးဖြစ်ရမည်ဖြစ်ပြီး role မည်သို့ပင်ဖြစ်စေ ပိုင်ရှင်အပါအဝင် စနစ်ရှိ မည်သူနှင့်မျှ မထပ်ရပါ — ဝန်ထမ်းတစ်ဦးကို “အသုံးမပြုတော့” ဟု သတ်မှတ်ခြင်းသည် ၎င်း၏ PIN ကို အခြားသူသုံးရန် ချက်ချင်းမလွှတ်ပေးပါ — ထို PIN ကို လူသစ်အား ပေးအပ်နိုင်ရန် အရင် PIN ပြောင်းရန် သို့မဟုတ် ထိုမှတ်တမ်းကို ဖျက်ရန် လိုအပ်သည်

  • “PIN ပြ” ခလုတ်သည် PIN အစစ်ကို လုံးဝမပြပါ — ပြင်ခလုတ်ကို ပြောင်းရုံသာ

    စနစ်သည် PIN တန်ဖိုးအစစ်ကို browser သို့ ဘယ်တော့မှ ပြန်မပို့ပါ (လုံခြုံရေးအတွက် API တုံ့ပြန်ချက်တိုင်းမှ ဖယ်ရှားထားသည်) ထို့ကြောင့် ဤခလုတ်ကို ဖွင့်ထား/ပိတ်ထားမရွေး PIN ကော်လံသည် “—” ဟုသာ အမြဲပြသည်။ ဝန်ထမ်းတစ်ဦး၏ PIN ကို မေ့သွားပါက ✏️ ခလုတ်မှတစ်ဆင့် PIN “အသစ်” သတ်မှတ်ရုံသာ တစ်ခုတည်းသော နည်းလမ်းဖြစ်ပြီး ရှေးက PIN တန်ဖိုးကို ပြန်ကြည့်ရန် နည်းလမ်းမရှိပါ

  • PIN ပြန်လည်သတ်မှတ်ရန် “ခွင့်ပြုချက်စီမံခွင့်” လိုအပ်သည် — staff.manage တစ်ခုတည်း မလုံလောက်ပါ

    ✏️ PIN ပြင်ခလုတ်နှင့် “PIN ပြ/ဖျောက်” ခလုတ်ကို ပိုင်ရှင် သို့မဟုတ် permission.manage ရှိသူသာ မြင်ရမည် — staff.manage ခွင့်ပြုချက်တစ်ခုတည်းရှိသော မန်နေဂျာ (ဝန်ထမ်းထည့်/ဖျက်/role ပြောင်းရန် လုံလောက်သူ) သည် ဤခလုတ်ကို လုံးဝမမြင်ရပါ — ပိုင်ရှင် သို့မဟုတ် permission.manage ရှိသူသာ PIN ပြန်လည်သတ်မှတ်ပေးနိုင်သည်

  • ဝန်ထမ်းဖျက်ခြင်းသည် ဘီလ်/ဆစ်ဖ်/မှတ်တမ်း ကျန်ရှိမှု စစ်ဆေးခြင်းမရှိပါ — “အသုံးမပြုတော့” ကို အစားထိုးအသုံးပြုပါ

    ဖျက်ရန် အတည်ပြုလိုက်သည်နှင့် ထိုဝန်ထမ်းကို ဘီလ်၊ ဆစ်ဖ် သို့မဟုတ် အခြားမှတ်တမ်းများနှင့် ချိတ်ဆက်နေမှု ရှိမရှိ သတိပေးချက်မရှိဘဲ ချက်ချင်းဖယ်ရှားလိုက်သည်။ ဝန်ထမ်းတစ်ဦးတွင် အရောင်းမှတ်တမ်း သို့မဟုတ် အခြားဒေတာများ ရှိနေပါက ဖျက်မည့်အစား “အသုံးပြု” ကို ဖြုတ်ပါ (login ချက်ချင်း ဝင်မရတော့သော်လည်း ရှေးဒေတာအားလုံး ပြည့်စုံစွာ ကျန်ရှိနေမည်) — ရှေးမှတ်တမ်းကို နောက်ထပ် ပြန်ကြည့်ရန် မလိုတော့ကြောင်း သေချာမှသာ တကယ်ဖျက်ပါ

  • ဝန်ထမ်းတစ်ဦးတည်းက စက်များစွာတွင် တပြိုင်နက် login ဝင်နိုင်သည်၊ သို့သော် တစ်နေရာမှ logout လုပ်လျှင် နေရာတိုင်းမှ ထွက်သွားမည်

    PIN တစ်ခုတည်းဖြင့် စက်များစွာတွင် တပြိုင်နက် login ဝင်နိုင်သည် (စက်တိုင်း ၎င်း၏ session ကိုယ်ပိုင်ရှိသည်) — သို့သော် မည်သည့်စက်မှမဆို “ထွက်ရန်” နှိပ်လိုက်လျှင် ထိုဝန်ထမ်း၏ session ကို စက်တိုင်းမှ တစ်ပြိုင်နက် ပယ်ဖျက်လိုက်မည် (နှိပ်လိုက်သည့်စက်တစ်ခုတည်းမက) — အကြောင်းမှာ စနစ်သည် session တစ်ခုချင်းစီအား မဟုတ်ဘဲ ထိုဝန်ထမ်း၏ ဝင်ခွင့်တစ်ခုလုံးကို ပယ်ဖျက်သောကြောင့်ဖြစ်သည်။ ဆစ်ဖ်ပိတ်လိုက်သည့်အခါလည်း ပိုင်ရှင်မှလွဲ၍ ဝန်ထမ်းအားလုံးကို စက်တိုင်းမှ အလိုအလျောက် အတင်း logout လုပ်စေသည်